5 Haziran 2015 Cuma

Fırında Karnabahar





Çocukluğumdan bu yana karnabaharın kızartması ve kıymalı yemeği dışında bi çeşitini yemedim. Sor bi neden? Annem bildiği yemeğin dışına çıkmaz çünkü, riske atmaz yemeği de kendini de..Ben yaparım beğenirse tarifini anlatırım ikinciye o yapar, beğenmezse de 'Bunu bi daha yapma, hiç hoşuma gitmedi amaan' deyiverir acımasızca..
Karnıbahar üzerine tez çalışması yapmayı düşünmüyorum. Engin bilgisizlik ve tecrübesizlikle nacizane yeni bir tarif daha tavsiye ediyorum. Buyrun...
Malzemeler
Yarım kilo karnabahar
Yaklaşık 10 dal maydanoz
Yarım su bardağı kaşar
Tuz, karabiber
Harcı İçin
2 yumurta
Un
Yoğurt
Yapılışı
Karnı baharlar çiçeklerinden ayrılıp yıkanır ve derin bir tencereye alınır.
Üzerini geçecek kadar soğuk su eklenip orta hararetli ateşte karnıbaharlar yumuşayana kadar haşlanır.
Bir kase de yoğurt, un, yağ, yumurta, tuz ve karabiber karıştırılır.
Maydanozlar istenilen büyüklükte kıyılır.
Borcama haşlanan karnıbaharlar dizilir.
Üzerine doğradığınız maydanozlar eklenir.
Üzerine hazırladığınız harç her yere gelecek şekilde dökülür.
Onun da üzerine rendelenmiş kaşar dökülür. Daha da üzerine bir şey dökmeyin artık fırına verin.
Kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder