7 Şubat 2015 Cumartesi

Fırında Patatesli Dana Gerdan


Malzemeler
  • 1 kilo dana gerdan
  • 1tane kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4 orta boy patates
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı
  • Yıkanıp kuşbaşı doğranan dana gerdan tencereye alınır ve kendi suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Düdüklüye alınan gerdanların üzerini kapatacak kadar su konur.
  • Soyulmuş sarımsaklar ve soyulmuş soğan eklenerek baharatlar ve tuz ilave edilip düdüklünün kapağı kapatılır.
  • Etler piştikten sonra suyu süzülür ve borcama alınır. Suyu nolacak demeyin çorba olurr, pilav olurr mutlaka bişey olur,Katiyen dökülmez zira israf günah...
  • Elma dilimi şeklinde doğranan patatesler eklenir. Üzerine bir miktar et suyu gezdirilir.
  • Alüminyum folyo kapatılıp patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
** Gerdanı kasaptan alırken kuşbaşı kesitiriniz, zira evde zor oluyor.
Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder