Malzemeler
- 1 kilo dana gerdan
- 1tane kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 4 orta boy patates
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Yıkanıp kuşbaşı doğranan dana gerdan tencereye alınır ve kendi suyunu çekene kadar kavrulur.
- Düdüklüye alınan gerdanların üzerini kapatacak kadar su konur.
- Soyulmuş sarımsaklar ve soyulmuş soğan eklenerek baharatlar ve tuz ilave edilip düdüklünün kapağı kapatılır.
- Etler piştikten sonra suyu süzülür ve borcama alınır. Suyu nolacak demeyin çorba olurr, pilav olurr mutlaka bişey olur,Katiyen dökülmez zira israf günah...
- Elma dilimi şeklinde doğranan patatesler eklenir. Üzerine bir miktar et suyu gezdirilir.
- Alüminyum folyo kapatılıp patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder