Genel Bilgiler
Şöyle çilekli, kivili, muzlu yaş pastayı ailecek seviyoruz ancak kışın ortasında kimse ailesine hormonlu şeyler yedirmek istemez. Dolapta kalan elmaları genelde kurabiye yaparak değerlendiririm. Bu tarifi deneme yanılma yoluyla uydurdum diyebilirim. Meyveli pastaya göre elma biraz tatlı oluyor, siz ekşi elma deneyebilir yada kremanın şekerini azaltabilirsiniz. Deneyen olursa bana da söylesin lütfen...
Evde fazla elma ve dolapta bekleyen pandispanya ve ta daam elmalı pasta ...
Malzemeler
- 1 paket hazır kakaolu pandispanya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Elma Peltesi İçin
- 4 adet elma
- 4 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Pasta Kreması İçin
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı
Önce elma peltesini yapmakla başlıyoruz ki diğerleri hazırlanırken o soğusun.
Elmalar bi' güzel yıkanıp, kabukları soyulur ve dörde bölünüp robota atılır.Diğer malzemeler de eklenerek robottan geçirilip kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.
Elmalar soğumaya bırakılır.
Pandispaanyanın ilk katının üst kısmı kaşık yardımıyla sütle ıslatılır ve
Kremannın yarısı pandispanyanın ıslatılan yüzeyine yayılır.
Kremanın üzerine peltenin yarısı yayılıp, yarım su bardağı ceviz serpilir.
Üzerine ıslanan diğer pandispanya ters kapatılır.
Kalan krema ve elma peltesi yine aynı sırayla pandispanyanın üzerine yayılır.
Kalan ceviz peltenin üzerine yayılır.
Pastanın kenarları ve üstü kremşanti ile süslenir.
Dolapta bir gün beklettikten sonra servis edin, pişman olmayacaksınız...
Afiyetle...
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı
Önce elma peltesini yapmakla başlıyoruz ki diğerleri hazırlanırken o soğusun.
Elmalar bi' güzel yıkanıp, kabukları soyulur ve dörde bölünüp robota atılır.Diğer malzemeler de eklenerek robottan geçirilip kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.
Elmalar soğumaya bırakılır.
Pandispaanyanın ilk katının üst kısmı kaşık yardımıyla sütle ıslatılır ve
Kremannın yarısı pandispanyanın ıslatılan yüzeyine yayılır.
Kremanın üzerine peltenin yarısı yayılıp, yarım su bardağı ceviz serpilir.
Üzerine ıslanan diğer pandispanya ters kapatılır.
Kalan krema ve elma peltesi yine aynı sırayla pandispanyanın üzerine yayılır.
Kalan ceviz peltenin üzerine yayılır.
Pastanın kenarları ve üstü kremşanti ile süslenir.
Dolapta bir gün beklettikten sonra servis edin, pişman olmayacaksınız...
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder