29 Nisan 2015 Çarşamba

Tiramisu Tarifi


Genel Bilgiler
Tiramisu Mascarpone peyniri ile yapılan İtalyan tatlısıdır.Mascarpone  süt kremasının kesilmesiyle elde edilir. İlerde bir gün denersem burdan size de bildiririm. Biz de herkes gibi işin kolayına kaçıp labne peyniriyle çakma olanından yapıyoruz.
Hafif bir tatlı olmasına rağmen içindki şeker oranı kalorisini biraz artırıyor.Bir orta porsiyon tiramisu yaklaşık 340 kaloridir.Aslında bu tarifi yaptığımda pek de kimsenin yemekten kalorisiyle ilgilendiğini görmedim.Anlicanız o kadar güzel, o kadar iddialıyım gençler B-)

Malzemeler
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • Üzeri için 
  • kakao 
  • çikolata 
Kreması İçin
  • 1/2 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri (200 gr)
Bisküvileri Islatmak İçin
  • 2 yemek kaşığı nescafe
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı nescafe
  • 1 su bardağı kaynar su
Yapılışı
Öncelikle krema yaparak başlıyoruz.Süt, yumurta sarıları, un ve şeker derin bir tencereye alınıp 2-3 dakika mikserle çırpılıp köpürmesi sağlanır.
Kısık ateşte göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Krema ılırken bir kaseye  bisküvileri ıslatmak için süt, şeker, nescafe ve kaynar suyun yarısını koyulur.
12 adet kedidilinin her iki yüzü de  bu karışıma batırılıp borcama dizilir.Altı taneden sonra ben ikinci sıraya geçtim.
Kremanın yarısı kedidillerinin üzerine eşit şekilde dağıtılır.
Bisküvileri ıslatmak için kalan malzemede kaseye alınır.
Kalan 12 adet  bisküvi de ıslatılır ve  kremanın üzerine aynı şekilde dizilir.
Bisküvilerin üzerine kalan krema eşit şekilde paylaştırılır.
İnce delikli çay suzgecine bir miktar kakao alınır ve kremanın uzeri kapanana kadar serpilir.
En üste varsa bir miktar çikolata rendelenir.
Buzdolabında bir kaç dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz, ancak tavsiyem bir gün bekletmenizdir.
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder