5 Haziran 2015 Cuma

Tereyağlı Spagetti



Malzemeler
Yarım paket spagetti
3-4 sivri biber
2-3 orta boy sulu domates
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Tuz, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı
3-4 sivri biber ince ince doğranır
Tereyağla birlikte derin bir tencerede kavrulur.
Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır ve salçayla birlikte biberlerin üzerine eklenir.
Birkaç dakika sotelenince kırdığınız makarnalar eklenip birlikte kavrulmaya bırakılır.
Makarnaların üzerinin iki parmak geçecek kadar kaynar su ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Kapağı kapalı şekilde makarnalar istenilen sertliğe gelene kadar pişirilir.
Gördünüz mü makarnanın suyunu nasıl da muhafaza ettim, neyse bunu geçelim…
Sıcak servis edilir.

Afiyetle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder