Bir fare olamam ama vazgeçmez de kendimi bulabilir miyim bilmem. Diyorum ki bırakayım mimarlığı, gideyim Mengen Aşçılık Yüksek Okuluna, okul bitene kadar arınayım tüm yüklerimden.. Zaman ne gösterir, yapabilir miyim bilmiyorum yaparsam size de bildiririm.
Bana dua edin gençler :)
İsmi çok artistik gelse de bildiğimiz fırında sebze yemeği, tabi sunumundaki şıklığı saymazsak..Ratatuy koymuş ama ben aralara domates koymadan yaptığım ilk tarifin fotoğraflarını ekliyorum, yemek yolculuğumda geldiğim son noktayı gösteren görselleri sizinle yakın zamanda paylaşabileceğimi umuyorum... :)
Malzemeler
1 adet kabak
1 adet patlıcan
2 küçük boy patates
Sosu İçin
3 domates
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
3 yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Üzeri İçin
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Öncelikle seçtiğiniz sebzelerin çapının benzer büyüklükte olması gerektiğini belirtmek isterim.
Patlıcanları ince halkalar şeklinde doğrayıp tuzlu suya atalım beklesin.
Sos için soğanı yemeklik doğrayıp tereyağ ve bir miktar zeytinyağı ile birlikte kavurmaya başlayalım.
Doğranmış yeşil biberleri ve sarımsakları ekleyelim.
Kabukları soyulan domatesleri küp küp doğrayalım ve kavrulan malzemelerin içine katalım.
Birkaç dakika sonra baharatları ekleyip altını kapatalım.
Kabakları ve patatesleri de patlıcanlarla anı kalınlıkda halka halka doğrayalım.
Patlıcanları yıkayalım ve diğer sebzelerle birlikte tuzla harmanlayalım.
Seçtiğiniz borcamın altına sosu yayalım.
Sosun üzerine dilimlenen sebzeleri sırasıyla istediğimiz düzende dizelim.
Sebzeler pişene kadar fırında tutalım.
Üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyip, kaşar eriyene kadar fırına verelim.
Sıcak da servis edersek yemeğimiz hazır :)
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder