Un, süt ve yumurtayla yapılan küçük kurutulmuş hamur toplarıdır, arap kökenlidir ve en azından benim çevremdekiler tarafından bilinmez. Salatası, çorbası, soslu makarnası denenmiş ama annem tarafından bir türlü kabul görmemiş makarna türü. Ben pes eder miyim etmem!
İşte kuskusu aileye sevdirdiğim tarif...
Malzemeler
- 2 su bardağı kuskus
- 4 su bardağı kaynar su
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- Yarım bağ dere otu
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı rereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayın ve tencerede tereyağ ve zeytinyağ ile birlikte kavurun
- Fıstık ve kuş üzümünü ekleyip birlikte bir kaç dakika daha kavurun.
- Yıkayıp süzdüğümüz kuskusları ekleyip rengi değişene kadar birlikte kavurun.
- Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Üzerine 4 su bardağı kaynar su döküp karıştırın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- İnce ince doğranmış dere otunu ekleyip karıştıralım ve dinlenmeye bırakın.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder