16 Haziran 2015 Salı

Damla Sakızlı Muhallebi


Ben muhallebiye muhallebi demem muhallebi damla sakızlı olmayınca..Damla sakızı çok yakıştırıyorum ben sütlü tatlılara, bi de limonu, bide tarçını..

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2-3 diş damla sakızı

Yapılışı
Buğday nişastasını küçük bir kasede  1 su bardağı kadar  sütle ezin
Toz şeker ve kalan 4 su bardağı sütü bir tencereye alıp kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başlayınca nişastayı ekleyin ve topaklanmaması için  hızlı karıştırın.
Havanda ezdiğiniz damla sakızları da ekleyin, karıştırarak kabarcıklar oluşana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
Tek kişilik kaselere alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Soğuyan muhallebilerin üzerlerine tarçın serpip buzdolabına kaldırın.
Servis edeceğiniz zaman benim hesap mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder