19 Aralık 2014 Cuma

Fırında Patlıcan Kebabı/Tepsi Kebabı

Genel Bilgiler

Kalori Hesabı: 1 orta porsiyon 406 kalori
Hazırlanma Süresi:45 dk.
Porsiyon Adedi:6-8 kişilik
Malzemeler
  • 1 kilogram patlıcan
  • 4-5 adet  yeşil biber
  • 4-5 adet domates
  • 4  adet kurusoğan (arpacık soğan daha güzel olur)
  • 5-6 diş sarımsak
Köftesi İçin
  • Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu İçin
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Yapılışı

  • Patlıcanları pijama şeklinde soyulur, 2 parmak genişliğinde doğranır.Tuzlu suyun içerisinde bekletilir.
  • Kıyma  zeytinyağ ve baharatlarla birlikte  yoğrulur.Yarım saat kadar dinlendirilir ve ceviz büyüklüğünde yassı toplar hazırlanır.
  • Patllıcanlar bol suda yıkanır.
  • Bir sıra patlıcan, bir sıra köfte şeklinde tepsiye dizilir. Aynı işlem çöp şişe geçirilerek de yapılabilir.
  • Domates, biber, soğan, sarımsaklar aralara konur.
  • Suyla ezilen salça tepsiye eşit şekilde dökülür.
  • Üzeri yanmaması için alüminyum folyo örtülür. 
  • Yaklaşık 30 dk patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Sıcak servis edilir.


Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder