13 Aralık 2014 Cumartesi

Fırında Sarımsaklı Ekmek

Genel Bilgiler
Bayat ekmekleri değerlendirerek hazırlayabileceğiniz kolay ve lezzetli bir tarif.Annemle birlikte pazar kahvaltımızdan...
Kalori Hesabı: 1 orta boy dilim 95 kalori
Hazırlama Süresi:20 dk.
Porsiyon Adedi:4 kişilik


Malzemeler

  • 1 bütün ekmek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 10 dal maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Kekik

Yapılışı

  • Ekmek 2 cm genişliğinde dilim dilim doğranır
  • Sarımsaklar bir miktar tuzla dövülür ve zeytinyağıyla karıştırılır. Sarımsağa tuz koyduğumuz için ektra tuz koymuyoruz.
  • Tereyağ tavada eritilir. Zeytinyağlı karışım üzerine dökülür.
  • Kekik karışıma ilave edilir
  • Maydanozlar ince ince kıyılır karışıma ilave edilir.
  • Ekmeklerin üzeine karışım sürülür.
  • Ekmeklerin üzerlerine kaşar serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirilir.
  • Sıcak servis edilir.

Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder