Poşe tekniği nedir?
Bu yöntemde amaç besinin şeklini koruyabilmektir. Genelde yumurta bu pişirme yönteminin en çok uygulandığı besindir. Poşe yöntemini uyguladığımız en sağlıklı ve lezzetli yemeklerimizin başında çılbır gelir. Yine balıklar, tavuk etleri de poşe yöntemiyle pişirilebilir. Poşe yaparken suya besinin parçalanmaması için biraz sirke ve tuz ilave edilir. Yüksek ısıda, ağzı kapalı olarak kaynatılan suya yiyecek bırakılır. Ancak bundan önce mutlaka ısı azaltılmalıdır.
Kaynak:http://www.yesilcivril.com/index.php?view=article&id=1135%3Asale-teknikleri&format=pdf&option=com_content&Itemid=586
Kalori Hesabı:105 Kalori
Hazırlama Süresi:10 dk.
Porsiyon Adedi:1-2 kişilik
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Tuz, nane, pulbiber
Yapılışı
- Derin bir kaba 3-4 parmak genişliğinde su (yumurtanın üzerini birkaç parmak geçecek kadar) konup kaynatılır.
- Kaynayan suya yumurtanın dağılmaması için tuz ve sirke ilave edilir.
- Yumurtalar dağılmamaları için kabın dibine yakın bir şekilde kıralır .
- 2-3 dk. pişince kevgir yardımıyla servis tabağına alınır.
- Sarımsak dövülür,yoğurtla karıştırılır.
- Tavada tereyağ eritilir, pulbiber ve nane eklenir.
- Yumurtaların üzerine yoğurt ve tereyağ eklenerek sıcak servis edilir.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder