Genel Bilgiler
Adana, Hatay, Mersin yöresine ait bir yemek olduğu bilinen fellah köftesi farklı isimlerle farklı yörelerde karşımıza çıkmaktadır ancak fellah arapçada çiftçi anlamına gelmektedir; Adana, Antakya, Mersin yörelerindede çiftçilik yapan alevi araplar birbirlerine fellah (Fellah Osman gibi) derlermiş.Yemeğin ismini düşünürsek Adana, Hatay, Mersin yöresine ait olması mantıklı geliyor.
Kalori Hesabı:1 orta porsiyon yaklaşık 300 kalori
Hazırlama Süresi: 60 dk.
Porsiyon Adedi:4-6 kişilik
Malzemeler
- 200 gr kıyma
- 3 su bardağı ince bulgur
- Yeteri kadar sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 5 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, pulbiber, nane
Yapılışı
- Bulgur bir kaba alınır ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenerek 5 dk. şişmesi için bekletilir.
- Kıyma, salça bir tavada 15 dk . kavrulur
- Bulgur, un, baharatlar birlikte yoğurulur.
- Küçük misketler şekline getirilir ve ortasına parmakla bastırılır.
- Kaynayan suda köfteler haşlanarak süzülür.
- Maydanozlar ince ince kıyılır
- Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Servis kabına alınan köftenin üzerine sırasıyla maydanoz, sarımsaklı yoğurt,eritilmiş tereyağ ve kavrulmuş kıyma eklenir.
- Sıcak servis edilir.
Afiyetle...
tek kelime ile nefis görünüyor....
YanıtlaSilsizinki kadar güzel olmasada bu da benim fellah köfte tarifim
incelerseniz memnun olurum :)