20 Kasım 2014 Perşembe

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi


Genel Bilgiler

Market raflarında karşımıza çıkan fıstık ezmelerinin neredeyse tamamı raf ömrünü uzatmak için katkı maddesi içeriyor, şeker ve hidrojene yağlar da cabası...Alırken üzerinde doğal fıstık ezmesi yazanları tercih edin ya da en iyisi boşverin kendiniz yapın! Buyrun efenim...

Kalori Hesabı: 1 tatlı kaşığı 35 kalori
Hazırlama Süresi:20 dk.

Malzemeler
  • 500 gr tuzsuz yer fıstığı
  • 3-4 yemek kaşığı bal (pudra şekeri de olabilir)
Yapılışı
  • Fıstıkların kabuğu soyulmamışsa soyulur. Eğer fırında ısıtırsanız kabuklar daha kolay soyulacaktır.
  • Fıstıklar 5 dk kadar yağını bırakması için ısıtılır (içine yağ koymanıza gerek kalmaz) ve rondodan geçirilir.
  • Püre haline gelen fıstıkların içine bal eklenir ve tekrar rondodan geçirilir.
  • Kapaklı bir kavanoza konarak buz dolabında iki-üç hafta kadar saklanabilir.
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder