3 Kasım 2014 Pazartesi

Zencefil Turşusu (Gari)


Genel Bilgiler

Gari bir tür turşudur. İnce dilimler halinde doğranan zencefilin şeker ve sirke içinde bekletilmesiyle yapılır.

Kalori Hesabı:1 gram zencefil turşusu 9 kalori
Hazırlama Süresi:75 dk




Malzemeler

  • 1 büyük parça taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı elma sirkesi


Yapılışı

  • Zencefillerin kabukları incecik soyulur.
  • İstenilen şekilde kesilir. (Ben dilim dilim doğradım ama internette patates soyacağıyla dilimlenen tariflerle de karşılaştım)
  • Kesilen parçalar aralarına tuz serpilerek derin bir kaba üst üste dizilir. Zencefiller suyunu bırakana kadar bu şekilde beklenir  (min. 1 saat)  ve suyu süzülür.
  • Sirkeyi şekerle birlikte bir kapta eritelim ve 
  • Zencefilleri bir kavanoza dizelim. (Benim kullandığım kavanoz 375 ml)
  • Sıcak şekerli sirkeyi zencefillerin üzerine dökelim ve ılıyınca kapağını kapatalım.
Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder