Genel Bilgiler
Gari bir tür turşudur. İnce dilimler halinde doğranan zencefilin şeker ve sirke içinde bekletilmesiyle yapılır.
Kalori Hesabı:1 gram zencefil turşusu 9 kalori
Hazırlama Süresi:75 dk
Malzemeler
- 1 büyük parça taze zencefil
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı elma sirkesi
Yapılışı
- Zencefillerin kabukları incecik soyulur.
- İstenilen şekilde kesilir. (Ben dilim dilim doğradım ama internette patates soyacağıyla dilimlenen tariflerle de karşılaştım)
- Kesilen parçalar aralarına tuz serpilerek derin bir kaba üst üste dizilir. Zencefiller suyunu bırakana kadar bu şekilde beklenir (min. 1 saat) ve suyu süzülür.
- Sirkeyi şekerle birlikte bir kapta eritelim ve
- Zencefilleri bir kavanoza dizelim. (Benim kullandığım kavanoz 375 ml)
- Sıcak şekerli sirkeyi zencefillerin üzerine dökelim ve ılıyınca kapağını kapatalım.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder