4 Kasım 2014 Salı

Yoğurtlu Kabak Çorbası


Genel Bilgiler

Hazırlama Süresi:30 dk
1 orta porsiyon:121 kalori
Porsiyon Adedi:4-5 kişilik



Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı pirinç
Terbiyesi İçin
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
Üzeri İçin
  • Dereotu
  • Sıvıyağ,
  • Tuz, pulbiber yada nane (isteğe bağlı)
Yapılışı
  • Kabakların kabukları soyulup gelişigüzel doğranır.
  • Kabaklarla su tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır.
  • Kaynayan kabakların üzerine yıkanmış pirinç, tuz eklenir ve pirinç yumuşayana kadar pişirilir.
  • Çorba blenderdan geçirilerek homojen bir kıvam elde edilir. 
  • Bir kasede yoğurt ve dövülmüş sarımsak karıştırılır.
  • Çorbadan bir kepçe alınarak terbiyenin üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • Ilıyan terbiye yavaş yavaş çorbaya eklenerek kaynayana kadar karıştırılır.
  • Kıyılmış dereotu çorbaya eklenir.
  • Tavada sıvıyağ kızdırılır,pulbiber yada nane eklenir.
  • Sıcak servis edilir.

Afiyetle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder