Genel Bilgiler
Hazırlama Süresi:30 dk
1 orta porsiyon:121 kalori
Porsiyon Adedi:4-5 kişilik
Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı pirinç
Terbiyesi İçin
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
Üzeri İçin
- Dereotu
- Sıvıyağ,
- Tuz, pulbiber yada nane (isteğe bağlı)
Yapılışı
- Kabakların kabukları soyulup gelişigüzel doğranır.
- Kabaklarla su tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan kabakların üzerine yıkanmış pirinç, tuz eklenir ve pirinç yumuşayana kadar pişirilir.
- Çorba blenderdan geçirilerek homojen bir kıvam elde edilir.
- Bir kasede yoğurt ve dövülmüş sarımsak karıştırılır.
- Çorbadan bir kepçe alınarak terbiyenin üzerine dökülür ve karıştırılır.
- Ilıyan terbiye yavaş yavaş çorbaya eklenerek kaynayana kadar karıştırılır.
- Kıyılmış dereotu çorbaya eklenir.
- Tavada sıvıyağ kızdırılır,pulbiber yada nane eklenir.
- Sıcak servis edilir.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder