12 Kasım 2014 Çarşamba

Fırında Patatesli Tavuk Kanat



Genel Bilgiler

Hazırlama süresi:25 dk
1 adet tavuk kanat: 40 kalori
Porsiyon:6 kişilik

Malzemeler

  • Yarım kilo kanat
  • 3 orta boy patates
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
  • 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)


Yapılışı

  • Tavuk kanatları yıkanıp ikiye ayrılır (marketten alırken ayırma işlemini yaptırabilirsiniz)
  • Patatesler soyulup elma dilimi şeklinde doğranır.
  • Kanatlar baharatlarla harmanlanıp borcama alınır.
  • Patatesler başta bir borcama alınır ve baharatlarla harmanlanır.
  • Patasler ve kanatlar fırında 200 C fırında pişirilir ve sıcak servis edilir.


Afiyetle...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder