14 Kasım 2014 Cuma

Ispanaklı Krep (Cızlama)


Genel Bilgiler

Farklı yerlerde farklı isimlerle bilinen bu tarif batı karadeniz yöresinde cızlama olarak bilinir.
Pişirirken sacdan cızz diye ses çıkardığından adı öyle kalıvermiş.Çocukluğumuzda annem sacda yapar köyden gelen tereyağ ve peynirle yedirirdi bize...

Hazırlama Süresi:30 dk.
1 adet 320 kalori
Porsiyon Adedi:6 kişilik




Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz, karabiber, pulbiber


İçi için

  • Salam
  • Beyaz ya da labne peynir


Yapımı

  • Yıkanan ıspanaklar rondodan geçirilip püre haline getirilir.
  • Peynir ve salam dışındaki tüm malzemeler derin bir kapta mikserle karıştırılır.Karışımımız boza kıvamında olacaktır.
  • Teflon tavaya margarin sürüp ısıtılır, hamurdan bir kepçe döküp olabildiğince ince olması için yayılır ve arkalı önlü pişirilir. Hamurun içine kabartma tozu koyduğunuz için pişirirken kabaracaktır.
  • Pişen krep bir tabağa alınıp üzerine margarin sürülür. Kalan hamurlarda aynı şekilde yapılır.
  • Kreplerin tamamı piştiğinde her birinin içine salam ve peynir konularak dürülür ve servis edilir.


Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder