28 Kasım 2014 Cuma

Balkabaklı Kremalı Kuplar



Genel Bilgiler

Kalori Hesabı: 1 porsiyon kabak tatlısı 409 kalori
Hazırlama Süresi:60 dk.
Porsiyon Adedi: 6 porsiyon

Bu tarifle geçtiğimiz haftalarda burada karşılaştım. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu.



Malzemeler

  • 1.5 kilo soyulmuş balkabağı
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı ceviz
Kreması İçin

  •  2,5 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Poşet Köpürtülmüş Kremşanti (1 poşet kremşanti,1 su bardağı süt)
Üzeri İçin
·         Ceviz
Yapılışı

  • Temizlenmiş balkabaklarının üzerine şeker dökülür ve 1 çay bardağı suyla pişirilmeye başlanır ve 20 dk civarı pişirilir.
  • Ocaktan alınan kabaklar blender yardımıyla püre haline getirilir ve soğumaya bırakılır.
  •  Kremşanti hariç diğer krema malzemeleri tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak kıvamı koyulaşana kadar pişirilir.
  • 1 poşet kremşanti bir su bardağı sütle ayrı bir kapta çırpılır.
  • Soğuyan krema kremşantinin üzerine dökülerek, çırpma teliyle ya da mikserle karıştırılır.
  •  Kuplara balkabağının yarısını eşit şekilde dağıtılır.
  •  Balkabağının üstüne kremanın yarısı eşit şekilde dağıtılır ve kupların üzerlerine cevizin yarısı eşit şekilde dağıtılır.
  •  Kalan malzemeler aynı sırayla kupların üzerine doldurulur ve soğuk servis edilir…


Afiyetle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder