Genel Bilgiler
Kalori Hesabı: 1 porsiyon kabak tatlısı 409 kalori
Hazırlama Süresi:60 dk.
Porsiyon Adedi: 6 porsiyon
Malzemeler
- 1.5 kilo soyulmuş balkabağı
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı ceviz
Kreması İçin
- 2,5 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
- 1 Paket Vanilya
- 1 Poşet Köpürtülmüş Kremşanti (1 poşet kremşanti,1 su bardağı süt)
Üzeri İçin
·
Ceviz
Yapılışı
- Temizlenmiş balkabaklarının üzerine şeker dökülür ve 1 çay bardağı suyla pişirilmeye başlanır ve 20 dk civarı pişirilir.
- Ocaktan alınan kabaklar blender yardımıyla püre haline getirilir ve soğumaya bırakılır.
- Kremşanti hariç diğer krema malzemeleri tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak kıvamı koyulaşana kadar pişirilir.
- 1 poşet kremşanti bir su bardağı sütle ayrı bir kapta çırpılır.
- Soğuyan krema kremşantinin üzerine dökülerek, çırpma teliyle ya da mikserle karıştırılır.
- Kuplara balkabağının yarısını eşit şekilde dağıtılır.
- Balkabağının üstüne kremanın yarısı eşit şekilde dağıtılır ve kupların üzerlerine cevizin yarısı eşit şekilde dağıtılır.
- Kalan malzemeler aynı sırayla kupların üzerine doldurulur ve soğuk servis edilir…
Afiyetle…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder