Genel Bilgiler
Sonbaharla birlikte gelen hava değişimleri bir çok gribal hastalığa sebebiyet vermekte..Soğuk algınlığı, grip, faranjit, öksürük ve daha niceleri kapımızda..Kışlık konserveler, kurutmaların yanı sıra artık zencefil şurubunu da yapıp dolaba atmanın vakti geldi
Paracelsus: 'Sola dosis facit venenum' demiş yani her madde zehirdir, zehir ile zehir olmayanı ayıran dozdur. Herşeyin azı karar çoğu zarardır demek istemiş kendileri. Alternatif tedavilerde bitkilerden çokca yararlansakda bunu bilinçli yapmamız gerekmektedir.Derde deva ararken başka başka sağlık sorunlarıyla başetmek zorunda da kalınabilir.Kullanılan bitkinin yararı kadar zararı da bilinmeli,günlük tüketim miktarını aşmamalıdır. Misal;
Amerika Besin ve İlaç Örgütü'ne (FBA) göre zencefilin güvenli kullanımı kg başına günde iki grammış. Zencefil benim faranjitime şifa iken, annemin kan sulandırıcı ilaçlarıyla etkileşime girebiliyormuş...
Malzemeler
- 1 orta boy zencefil
- 1 adet limon
- Kavanozu dolduracak kadar bal
- 3-4 adet Karanfil, 1 çubuk tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı
- Zencefillerin kabukları ince ince soyulur.
- Bir limon ince ince dilimlenir.
- Kavanoza sırasıyla zencefiller, limon karanfil/tarçın ve bal eklenir.
- Kavanozun ağzı kapatılır ve buzdolabında saklanır.
- 2-3 gün sonra malzemeler aromatik bir tat oluşturmuş olacaktır.
Kullanılışı
- Şurup kısmından 1 çay kaşığı sıcak suyun içerisine konularak tüketilebilir
- Şurup kısmı sabahları tok karna bir-iki tatlı kaşığı tüketilebilir.
- Posası sıcak su içine konarak çay şeklinde tüketilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder