Genel Bilgiler
Hiç zencefil reçeli yediniz mi?
Zencefil acı bir bitki, bir o kadar da şifalı...
Bu reçeli kardeşim için yaptım. Kendisi kışın sık sık boğaz iltihaplanmasından yataklara düşer. Üniversite okuyor çocuk uzağımızda abla yüreği işte ona sürpriz yaptım. Bunun gibi bir kaç kavanoz daha gönderdim onları da zamanla paylaşırım sizlerle.Daha önce paylaştığım Zencefil Turşusu da onun içindi.Üzerindeki etiketi internetten buldum ve photoshopta düzenledim. Fotoğrafta biraz bulanık çıkmış, üzerinde abla eli değmiş gibi yazıyor :P
Unutmadan ben aldığımda Ankara halinde zencefilin kilosu 25 YTL idi bilginize...
Malzemeler
- Büyük parça taze zencefil
- 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı soğuk su
- Yarım limon yada 1 parça limon tuzu
Yapılışı
- Zencefillerin kabuklarını incecik soyulur (patates gibi)
- İstediğinilen şekilde doğranır, ben küçük küpler şeklinde doğradım.
- Zencefilleri ve suyu 20 dk kadar birlikte kaynatılır.
- Şeker ilave edilip karıştırılır ve şurup kıvamını alıncaya kadar pişirilir.Zencefiller camsı bir görünüm alacaktır (Mutfağınızı genzinizi yakan bir koku saracak, tadına bakarken de dikkatli olmanızı tavsiye ederim).
- Limonu ekleyip 10 dk daha pişirilir ve ateşten alınarak dinlendirilir.
- Hafif ılıyan reçel kavanoza alınarak kapağı sıkıca kapatılır.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder