28 Ekim 2014 Salı

Fırında Kabak Tatlısı



Genel Bilgiler

1 dilim kabak tatlısı:240 kalori
Hazırlama Süresi: 55 dk
Porsiyon Adedi: 6-8

Tatlı ülkenin batısında ve kuzeybatısında yaygındır.




Malzemeler

  • 1 kilo temizlenmiş bal kabağı
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su

Süslemek İçin

  • Fındık  (ceviz yada hindistan cevizi de tercih edilebilir)

Yapılışı

  • İstenilen büyüklükte dilimlenen kabakların üzerine toz şeker dökülür ve birkaç saat dinlenmeye bırakılır.
  • 1 çay bardağı suyla birlikte ocakta yaklaşık 20 dk kaynatılır.
  • Borcama alınan kabaklar fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Servis tabağına alınan ılık kabakların üzerine fındık dökerek servis edilir.
Afiyetle...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder