Genel Bilgiler
1 dilim kabak tatlısı:240 kalori
Hazırlama Süresi: 55 dk
Porsiyon Adedi: 6-8
Tatlı ülkenin batısında ve kuzeybatısında yaygındır.
Malzemeler
- 1 kilo temizlenmiş bal kabağı
- 2.5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
Süslemek İçin
- Fındık (ceviz yada hindistan cevizi de tercih edilebilir)
Yapılışı
- İstenilen büyüklükte dilimlenen kabakların üzerine toz şeker dökülür ve birkaç saat dinlenmeye bırakılır.
- 1 çay bardağı suyla birlikte ocakta yaklaşık 20 dk kaynatılır.
- Borcama alınan kabaklar fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Servis tabağına alınan ılık kabakların üzerine fındık dökerek servis edilir.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder