21 Ekim 2014 Salı

Yoğurtlu Kuzukulak Salatası


Genel Bilgiler

Halk arasında kuzu kulağı, oğlak kulağı, ekşi kulak,ekşimlik, turşuotu olarak bilinen bitki isimlerinden de anlayacağımız üzere tadı ekşidir. A,B,C, potasyum, demir ve fosfor yönünden zengindir.

Kalori Hesabı: 1 demet (yaklaşık 350 gr) 56 kalori
Hazırlama Süresi: 15 dk.
Porsiyon Adedi: 4 kişilik




Malzemeler
  • 1 bağ kuzukulağı
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 5-6 yemek kaşığı mayonez
  • 2-3 diş sarımsak
Mayonezi yoğurttan daha fazla kullanıldığında daha hoş bir tat yakalarsınız.

Süslemek İçin
  • Pul Biber
  • Zeytinyağı
Yapımı
  • Kuzukulakları sirkeli suda beklettikten sonra güzelce yıkayalım.
  • Elimizde çok büyük olmayacak şekilde parçalara ayıralım.
  • Büyük bir kaseye yoğurdu, mayonezi ve sarımsakları alıp karıştıralım.
  • Parçaladığımız kuzukulakları karışımın içine ekleyip karıştıralım ve tuzunu ekleyelim.
  • Servis tabağına salatamızı alıp üzerini zeytin yağ ve pul biberle süsleyelim.

Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder