Genel Bilgiler
Halk arasında kuzu kulağı, oğlak kulağı, ekşi kulak,ekşimlik, turşuotu olarak bilinen bitki isimlerinden de anlayacağımız üzere tadı ekşidir. A,B,C, potasyum, demir ve fosfor yönünden zengindir.
Kalori Hesabı: 1 demet (yaklaşık 350 gr) 56 kalori
Hazırlama Süresi: 15 dk.
Porsiyon Adedi: 4 kişilik
Malzemeler
- 1 bağ kuzukulağı
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 5-6 yemek kaşığı mayonez
- 2-3 diş sarımsak
Mayonezi yoğurttan daha fazla kullanıldığında daha hoş bir tat yakalarsınız.
- Pul Biber
- Zeytinyağı
- Kuzukulakları sirkeli suda beklettikten sonra güzelce yıkayalım.
- Elimizde çok büyük olmayacak şekilde parçalara ayıralım.
- Büyük bir kaseye yoğurdu, mayonezi ve sarımsakları alıp karıştıralım.
- Parçaladığımız kuzukulakları karışımın içine ekleyip karıştıralım ve tuzunu ekleyelim.
- Servis tabağına salatamızı alıp üzerini zeytin yağ ve pul biberle süsleyelim.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder