31 Ekim 2014 Cuma

Köz Patlıcanlı Karnıyarık


Genel Bilgiler

1 orta boy karnıyarık: 150 kalori
Hazırlanma Süresi:50 dk.
Porsiyon Adedi: 6 kişilik




Malzemeler
  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 400 gr dana kıyma (orta yağlı)
  • 3 domates
  • 4-5 sivri biber
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, 


Yapılışı

  • Patlıcanlar bıçak yardımıyla birkaç delik açılarak fırın tepsisine dizilir, patlıcanlar dağılmayacak kadar fırında közlenir.
  • Tavana kıyma bir miktar sıvıyağla birlikte kavrulur ve pişmeye yakın yemeklik doğranan soğan, biber,sarımsak eklenir. Soğanlar yumuşayana kadar karışım sotelenir ve küp küp doğranmış domatesler eklenerek pişirilir. Ateşten alınan karışımın içine ince ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenir.
  • Közlenen patlıcanların kabukları dikkatli bir şekilde soyulur (dilerseniz soymayın) ve ortaları yarılır.
  • Harç patlıcanlara eşit şekilde paylaştırılır.
  • Bir kaseye alınan salça 1 su bardağı suyla karıştırılır ve tepsiye patlıcanların üzerinden gezdirilerek ilave edilerek yaklaşık 15 dk civarı pişirilir.
Afiyetle...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder