Genel Bilgiler
Kalori Hesabı: 1 orta porsiyon 400-450 kalori
Hazırlama Süresi:30 dk
Porsiyon Adedi: 4 kişilik
Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 6 adet kuru yufka
- 1 kaşık salça
- Tuz, Karabiber, pulbiber
- Yufkaları kızartmak için sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ (isteğe göre değişebilir)
Yapılışı
- Yufkalar ıslatılır ve yumuşamaya bırakılır.
- Pırasalar yıkandıktan sonra yemeklik doğranır ve salça, baharat, tuzla birlikte kavrulur.
- Sos malzemeleri bir kapta karıştırılır.
- Tavanın en altına büyük yufka kenarlardan taşacak şekilde konur. 2 adet yufkada tavaya sığacak şekilde aralara sos dökülerek dizilir.
- İç harcımız yufkaların üzerine eşit şekilde dağıtılır.
- Kalan yufkalarda harcın üzerine döşenir.
- Son kat yufkadan önce en altta bulunan yufkanın kenarları kapatılır ki pişme esnasında harç dağılmasın.
- Tavada yağla birlikte kızartılır ve servis edilir...
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder