23 Ekim 2014 Perşembe

Kuru Yufkadan Pırasalı Börek



Genel Bilgiler

Kalori Hesabı: 1 orta porsiyon 400-450 kalori
Hazırlama Süresi:30 dk
Porsiyon Adedi: 4 kişilik




Malzemeler
  • 1 kilo pırasa
  • 6 adet kuru yufka
  • 1 kaşık salça
  • Tuz, Karabiber, pulbiber
  • Yufkaları kızartmak için sıvıyağ
Sosu İçin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ (isteğe göre değişebilir)

Yapılışı
  • Yufkalar ıslatılır ve yumuşamaya bırakılır.
  • Pırasalar yıkandıktan sonra yemeklik doğranır ve salça, baharat, tuzla birlikte kavrulur.
  • Sos malzemeleri bir kapta karıştırılır.
  • Tavanın en altına  büyük yufka kenarlardan taşacak şekilde konur. 2 adet yufkada tavaya sığacak şekilde aralara sos dökülerek dizilir.
  • İç harcımız yufkaların üzerine eşit şekilde dağıtılır.
  • Kalan yufkalarda harcın üzerine döşenir. 
  • Son kat yufkadan önce en  altta bulunan yufkanın kenarları kapatılır ki pişme esnasında harç dağılmasın.
  • Tavada yağla birlikte kızartılır ve servis edilir...
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder