Genel Bilgiler
1 porsiyon (orta) kavurma: 345 kalori
Hazırlama süresi:60 dk.
Porsiyon Adedi: 4-6 Kişilik
Malzemeler
- 1 kilo kuşbaşı dana eti
- Kuyruk yağı
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber/Kırmızı biber/Kekik
- Kuyruk yağını ince ince doğrayıp tencere yağını bırakana kadar kavuralım.
- Üstüne kuşbaşı etlerimizi ilave edelim.
- Soğanlarımızın ve sarımsaklarımızın kabuklarını soyalım.
- Sarımsakları bütün halde soğanları da ikiye bölüp etlerin üstüne ekleyelim ve kapağını kapatalım.
- Etler suyunu bırakana kadar bu şekilde kavuralım, suyunu bırakınca karıştıralım ki etler-yağ-soğan-sarımsak bir arada kavrulsun.
- Et pişmeye yağın tuzunu ve biberini ekleyelim.
- Kavurmanın içerisindeki soğanları ve sarımsakları alıp servis edelim.
Püf noktası 1: Kurban eti ilk gün sert olur, bir gün dinlendirip kavurmak daha iyi sonuç verecektir.
Püf noktası 2: Soğan ve sarımsakla daha lezzetli bir kavurma yapmış oluyorsunuz.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder