Genel Bilgiler
Kalori Hesabı: 1 dilim yaklaşık 300 kalori
Hazırlama Süresi: 40 dk.
Porsiyon Adedi: 6 kişilik
Malzemeler
- 5 yufka
- 1/2 kg ıspanak
- 150 gr tatlı lor peyniri
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- Soğanları sıvıyağla birlikte pembeleşene kadar kavuralım.
- Yıkayıp süzdüğümüz ıspanakları gelişigüzel doğrayalım.
- Soğanlarla birlikte bir 5 dk soteleyelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Yufkaları ıslatmak için malzemeleri bir kasede karıştıralım.
- Tepsinin en altına bir bütün yufkayı kenarlarından taşacak şekilde yerleştirelim.
- İkinci yufkayı gelişigüzel yırtarak diğerinin üstüne dizelim.
- Hazırladığımız harcın bir miktarını bunların üzerine eşit şekilde yayalım.
- Ispanağımızın yarısını yufkaların üzerine dökelim ve üzerine lor peyniri serpiştirelim (Bknz. Resim-1)
- Diğer 2 yufkayı yırtıp tepsiye dizelim sıvı karışımımızdan ve kalan ıspanakla birlikte lor peynirini dökelim.
- Tepsinin en altına serdiğimiz yufkanın taşan kısımlarını karışımı üzerini kapatalım.
- Son yufkamızı tepsi yuvarlaklığında keselim artan parçaları da yırtarak karışımın üstüne dizelim.
- Kestiğimiz son parçayı en üste koyup kalan karışımı eşit şekilde üstüne dökelim.
- Böreğimizi kesip üstüne çörek otu dökerek fırına verebiliriz
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder