17 Ekim 2014 Cuma

Ispanaklı-Lor Peynirli Börek






Genel Bilgiler

Kalori Hesabı: 1 dilim yaklaşık 300 kalori
Hazırlama Süresi: 40 dk.
Porsiyon Adedi: 6 kişilik



Malzemeler
  • 5 yufka
  • 1/2 kg ıspanak
  • 150 gr tatlı lor peyniri
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ
Yufkaları ıslatmak için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
Yapılışı
  • Soğanları sıvıyağla birlikte pembeleşene kadar kavuralım.
  • Yıkayıp süzdüğümüz ıspanakları gelişigüzel doğrayalım.
  • Soğanlarla birlikte bir 5 dk soteleyelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Yufkaları ıslatmak için malzemeleri bir kasede karıştıralım.
Püf Noktası 1: Kabartma tozu daha iyi kabarmasını sağlıyor.
  • Tepsinin en altına bir bütün yufkayı kenarlarından taşacak şekilde yerleştirelim.
  • İkinci yufkayı gelişigüzel yırtarak diğerinin üstüne dizelim.
  • Hazırladığımız harcın bir miktarını bunların üzerine eşit şekilde yayalım.
  • Ispanağımızın yarısını yufkaların üzerine dökelim ve üzerine lor peyniri serpiştirelim (Bknz. Resim-1)
  • Diğer 2 yufkayı yırtıp tepsiye dizelim sıvı karışımımızdan ve kalan ıspanakla birlikte lor peynirini dökelim.
  • Tepsinin en altına serdiğimiz yufkanın taşan kısımlarını karışımı üzerini kapatalım.
  • Son yufkamızı tepsi yuvarlaklığında keselim artan parçaları da yırtarak karışımın üstüne dizelim.
  • Kestiğimiz son parçayı en üste koyup kalan karışımı eşit şekilde üstüne dökelim.
  • Böreğimizi kesip üstüne çörek otu dökerek fırına verebiliriz
Püf Noktası 2: Vaktiniz varsa eğer bir gece bekletin daha kabarık ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Afiyetle...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder