24 Ekim 2014 Cuma

Havuç Çorbası


Genel Bilgiler

Kalori Hesabı: 1 porsiyon (orta) havuç çorbası165 kalori
Hazırlama Süresi:45 dk
Porsiyon Adedi:4-6 kişilik


Malzemeler


  • 2 adet havuç
  • 3 su bardağı su 
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz, karabiber, pulbiber


Terbiyesi İçin


  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı un
  • Sıvıyağ
Yapılışı

  • Havuçları traşlanıp rendelenir, bir miktar sıvıyağla birlikte tencerede sotelenir.
  • Tavuk suyu ve su ilave edilir ve havuçlar haşlanana kadar pişirilir.
  • Pişen havuçları mikser yardımıyla püre haline getirilir..
  • Tavada un ve sıvıyağ unun kokusu çıkana kadar kavrulur..
  • Kavrulan unu püreye eklenip karıştırılır ki topak olmasın.
  • Tuz ve karabiber eklenir.
  • Ayrı bir kapta sütle yumurta sarısı çırpılır ve çorba suyuyla ılıştırılarak çorbaya katılır ve bir taşım kaynatılır.
  • Pulbiber eşliğinde servis edilir.

Afiyetle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder