Genel Bilgiler
Kalori Hesabı: 1 porsiyon (orta) havuç çorbası165 kalori
Hazırlama Süresi:45 dk
Porsiyon Adedi:4-6 kişilik
Malzemeler
- 2 adet havuç
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pulbiber
Terbiyesi İçin
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı un
- Sıvıyağ
Yapılışı
- Havuçları traşlanıp rendelenir, bir miktar sıvıyağla birlikte tencerede sotelenir.
- Tavuk suyu ve su ilave edilir ve havuçlar haşlanana kadar pişirilir.
- Pişen havuçları mikser yardımıyla püre haline getirilir..
- Tavada un ve sıvıyağ unun kokusu çıkana kadar kavrulur..
- Kavrulan unu püreye eklenip karıştırılır ki topak olmasın.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Ayrı bir kapta sütle yumurta sarısı çırpılır ve çorba suyuyla ılıştırılarak çorbaya katılır ve bir taşım kaynatılır.
- Pulbiber eşliğinde servis edilir.
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder